Румънският плувец Давид Попович е победителят в 49-о издание на

...
Румънският плувец Давид Попович е победителят в 49-о издание на
Коментари Харесай

Александър Везенков е №8 на Балканите за 2022 година

Румънският плувец Давид Попович е спечелилият в 49-о издание на анкетата на Българска телеграфна агенция " Спортист на Балканите " за 2022 година. Единственият българин в топ 10 - баскетболистът Александър Везенков, беше класиран на осмо място.

В обичайното допитване участваха националните организации на страните от района - Българска телеграфна агенция (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Република Северна Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).
 Станаха ясни кандидатите за ‘’Спортист на годината’’ за тази година
Станаха ясни кандидатите за ‘’Спортист на годината’’ за тази година

Представителите на медиите имаха опция да дадат своя избор за най-заслужилите родни спортисти

18-годишният Попович получи 64 точки в анкетата. Той завоюва международните и европейските трофеи на 100 и 200 метра свободен жанр при мъжете, като сложи и нов международен връх на 100 метра свободен жанр. Попович прибави още общо 10 златни медала от Световното и от Европейското състезание за юноши, а по-рано през седмицата той беше избран за плувец номер 1 в Европа за сезона.

Тийнейджърът от Букурещ стана първият румънски състезател, който печели наградата " Спортист на Балканите ", след лекоатлетката Константина Томеску през 2008 година.

Втори с 61 точки се подреди първенецът на " Уимбълдън " и на Финалния шампионат на Асоциацията на професионалните тенисисти Новак Джокович (Сърбия). Джокович е рекордьор със седем първи места в допитването на Българска телеграфна агенция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР