Румънският парламент одобри днес проектобюджета за 2019 г. с 275

...
Румънският парламент одобри днес проектобюджета за 2019 г. с 275
Коментари Харесай

Румъния вдигна детските надбавки

Румънският парламент утвърди през днешния ден проектобюджета за 2019 година с 275 гласа „ за “, 122 „ срещу “ и двама „ въздържали се “, заяви организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.
В плана, препоръчан от държавното управление, бяха импортирани редица ремонти, в това число допълнение на бюджета на министерството на труда за увеличение на детските надбавки от 1 март от 84 леи (34 лева.) на 150 леи (61 лева.), а за деца сред 0 и 2 години - от 200 (82 лева.) на 300 леи (123 лева.). Тази корекция в бюджета бе импортирана от депутата от опозиционната Национално-либерална партия Роберт Сигяртъу.
Председателят на Камарата на депутатите Ливиу Драгня съобщи, че с цел да се обезпечи източник на финансиране за нарастване на детските надбавки ще нарасне бюджетния недостиг от 2,55 % на 2,76 на 100.
По предложение на водача на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня Народното събрание понижи бюджета на Румънската разследваща работа с 445 милиона леи, на Службата за външно разузнаване - с 30 милиона леи, и на Службата за отбрана и защита - с 50 милиона леи. Бюджетите на министерството на опазването на здравето и на Националната здравноосигурителна каса пък бяха допълнени, с цел да бъде финансирани стратегии в поддръжка на бременните дами.
Бюджетът на министерството на образованието също бе допълнен, с цел да бъде финансирана програмата „ Топла маса “.
Намалени са бюджетите на Постоянния орган за изборите и на министерството на финансите.
Парламентът утвърди и корекция, която планува разпределяне на 23 500 000 леи за преразглеждане на изследването за изпълнимост на трасето Унгени-Яш-Търгу Нямц, което е част от плануваната „ Магистрала на обединяването “, свързваща централната част на Румъния с молдовската граница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР