Румънският парламент одобри днес проектите за държавния бюджет и бюджета

...
Румънският парламент одобри днес проектите за държавния бюджет и бюджета
Коментари Харесай

Румънският парламент одобри бюджета на страната за 2022 година

Румънският парламент утвърди през днешния ден плановете за държавния бюджет и бюджета на общественото обезпечаване за 2022 година, заяви Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Проектът за държавния бюджет получи 294 гласа " за " и 120 " срещу ". Проектът за бюджета на общественото обезпечаване беше подсилен от 291 парламентаристи, а 119 гласоподаваха " срещу ".

Предстои двата законопроекта да бъдат изпратени на президента Клаус Йоханис за обявяване.

Лидерът на опозиционния Съюз за избавление на Румъния (ССР) Дачиан Чолош обаче съобщи, че неговата партия ще нападна закона в Конституционния съд. Чолош твърди, че средствата за кметствата са отпуснати " по дискриминационен метод " и са ощетени общностите, които не са дали своят вот за ръководещите Социалдемократическа партия (СДП) и Национално-либерална партия (НЛП).

" ССР не гласоподава през днешния ден в Народното събрание проектобюджета за 2022 година и ще сезира Конституционния съд за случайното разпределяне на средства съгласно критериите на политическата принадлежност ", уточни опозиционният водач.
Той посочи, че " можем да разберем, че съществуват разнообразни цели (...), само че не можем да толерираме дискриминация по критериите на политическата принадлежност и наказване на общностите, които не са дали своят вот за СДП и НЛП ".парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР