Румънският онлайн сайт eMAG за първи път за “Черния петък”

...
Румънският онлайн сайт eMAG за първи път за “Черния петък”
Коментари Харесай

Шаш на пазара: eMAG за първи път липсва на “Черния петък”

Румънският онлайн уебсайт eMAG за първи път за “Черния петък” на 24 ноември 2017 година, не показва нито стоките, нито размера на пониженията. Причината е в рекордната санкция от Комисия за защита на конкуренцията - 4,7 млн. лв.. Основанието за глобата, че потребителите са подведени - първо се подвигат цените на артикули, а след това се афишират понижения.

Над 250 млн. лв. е оборотът на румънския онлайн търговец Emag за трите години, откогато компанията оперира в България. Върху тази сума обаче не е бил заплатен нито лев налог.

В случая с eMAG оператор на уеб страницата е румънската “Данте интернешънъл”, а покупко-продажбите се оформят като отдалечени продажби, при които се употребяват услугите на куриерски компании. По този метод в България не се пащат дължимите налози и такси.

Колко ще завоюва този път еMAG от “Черния петък”? Подобна информация евентуално няма да постъпи в Националната организация по приходите. Но е несъмнено, че промоциите при " черния петък " провокират голям интерес - при предходните на уеб страницата на eMAG е имало по 1,2 млн. визити дневно.

Парите, които се харчат от потребителите при извършване на покупки дневно се пресмятат на близо 70 млн. лв... Точният размер на оборота през последните години на еMAG обаче най-вероятно ще бъде осветлен откакто завършат инспекциите, които Национална агенция за приходите прави на величествен брой онлайн търговци в България Засичат се данни от куриерските компании за размер, генезис, тип на стоката и интервал на доставка. От Национална агенция за приходите удостоверяват, че върви огромен разбор, само че не разясняват проверки на обособени компании.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР