Румънският министър на здравеопазването Нелу Татару благодари на румънците, че

...
Румънският министър на здравеопазването Нелу Татару благодари на румънците, че
Коментари Харесай

Румънският здравен министър призова за търпение още 7-10 дни

Румънският министър на опазването на здравето Нелу Татару благодари на румънците, че са разбрали посланието на управляващите и са останали по домовете си в нощта на Възкресение, съобщи Медиафакс.

" Моля ги да имат самообладание още 7-10 дни. Близо сме до върха и се надяваме, че по-късно ще имаме една-две седмици непоклатимост, след което броят на случаите чакаме да стартира да понижава ", уточни здравният министър.

Той още веднъж предизвести, че в пика на епидемията броят на инфектираните може да доближи 12 000-15 000 души или даже повече, написа Българска телеграфна агенция.

" Можем да имаме 12 000 - 15 000 случая в пика на епидемията, може даже повече, в случай че не съблюдаваме ограниченията. Но се надявам наклонността да остане същата - мудна ", съобщи Татару.

Говорителят на вътрешното министерство Моника Дажбог заяви през днешния ден, че в нощта на Великден румънската полиция е наложила към 3400 санкции за разнообразни нарушавания, като 391 от тях са били за нарушение на ограниченията на изключителното състояние.

Броят на инфектираните с COVID-19 в Румъния доближи 8746 души, откакто през последното денонощие бяха регистрирани 328 нови случая. Броят на жертвите е 434 души. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР