Румънският министър на вътрешните работи Николае Мога съобщи, че е

...
Румънският министър на вътрешните работи Николае Мога съобщи, че е
Коментари Харесай

Румънският вътрешен министър подаде оставка заради убийството на две момичета

Румънският министър на вътрешните работи Николае Мога заяви, че е подал оставка след скандалното ликвидиране на момиче, което три пъти съобщило на незабавния телефон 112, че е отвлечено. Това става след диалог с премиера Виорика Данчила и единствено 6 дни, откакто той постави клетва на поста, показва " Асошиейтед прес ".

Румънците са скандализирани от бавната реакция на полицията - цели 19 часа след първото позвъняване. Когато най-сетне влезнали в къщата в южния град Каракала, те разкрили тленните остатъци на две девойки. Все още се вършат ДНК проби за доказване на самоличността им, само че се счита, че са на отвлеченото 15-годишно момиче, което съобщило, че е бито и изнасилено, и на изчезнало през април 18-годишно момиче отблизо село.

Арестуваният 65-годишен мъж призна за двете убийства и за това, че е запалил телата.

Стотици румънци стачкуваха първо в Каракала, а след това хиляди се събраха и в Букурещ. Мога споделя, че оставката му " би трябвало да подейства като ново начало на вътрешното министерство ".

В петък бе уволнен началникът на националната полиция Йоан Буда и ръководителите на районната и локалната полиция в окръг Олт.

Президентът Клаус Йоханис свика изключително съвещание на Върховния съвет за национална защита, с цел да разиска дейностите на органите на реда.

 Джордже Динка е упрекнатият за двете убийства, скандализирали Румъния.
© Reuters

Джордже Динка е упрекнатият за двете убийства, скандализирали Румъния.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР