Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер заяви, че е избрал

...
Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер заяви, че е избрал
Коментари Харесай

Румънският министър на правосъдието: Избрал съм нов шеф за антикорупционната агенция

Румънският министър на правораздаването Тудорел Тоадер съобщи, че е избрал нов началник на Националната дирекция за битка с корупцията (НДБК) - влиятелна, само че подложена на подробно наблюдаване служба в една от най-корумпираните страни в Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес.

Постът беше освободен, откакто президентът Клаус Йоханис беше заставен да в профил основния прокурор на антикорупционната работа Лаура Кодруца Кьовеши през юли, откакто правосъдният министър я упрекна в погрешно ръководство и непросветеност. Тя отхвърли тези изказвания, предава Българска телеграфна агенция.

След изявленията с шестимата претенденти за длъжността Тоадер съобщи през днешния ден, че ще разгласи спечелилия в състезанието в четвъртък. Назначението би трябвало да бъде утвърдено от президента Йоханис.

Само един от претендентите за поста е прокурор в НДБК, която Кьовеши ръководеше.

Управляващата Социалдемократическа партия постоянно е подлагала на критика антикорупционната организация, потвърждавайки, че тя преследва незаслужено някои политици.

Под управлението на Кьовеши НДБК получаваше високи оценки за активността си от Европейски Съюз, Съединени американски щати и елементарните румънци, отбелязва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР