Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер съобщи, че подава оставка,

...
Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер съобщи, че подава оставка,
Коментари Харесай

Румънският правосъден министър подаде оставка

Румънският министър на правораздаването Тудорел Тоадер заяви, че подава оставка, тъй като е " изгубил поддръжката от ръководещата Социалдемократическа партия ", съобщи БГНЕС.
През последните седмици Тоадер бе подложен на тежки рецензии - най-много тъй като отхвърли изключителна процедура за смяна на румънското законодателство, която ще понижи фрапантно отминалостта за избрани закононарушения, в това число за корупция. Отказът спъна ненапълно проектите на водача на социалдемократите Ливиу Драгня, който ще завоюва най-вече от смяната на законодателството, тъй като би избегнал развой за склоняване на чиновници към закононарушения по работа, който евентуално може да го вкара в пандиза.
Отделно съперниците на Тоадер от дълго време считат, че неговите оферти ще попречат на битката против корупцията в страната. Официални представители на Европейски Съюз също разкритикуваха някои оферти на Тудорел Тоадер.
" Приемам оставката му, тъй като той не извърши нито едно от обещанията си ", сподели от своя страна министър председателят Виорика Данчила. Самият Тоадер твърди, че " се справил сполучливо със отговорностите си ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР