Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович съобщи, че страната може

...
Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович съобщи, че страната може
Коментари Харесай

Румъния обмисля легализиране на канабиса за медицински цели

Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович заяви, че страната може да легализира канабиса за медицински цели в близко бъдеще, съобщи Аджерпрес.

Той подсети, че в доста европейски страни има такава процедура и че лекуването на пациенти с рак в терминален етап съставлява мотив, който оправдава сходна процедура за узаконяване на използването на канабиса. Теодорович добави, че комисия, която се занимава с тази тематика, през вчерашния ден е била в здравното министерство.

"Това към този момент е европейска процедура и има опрощение от здравна позиция. За пациентите в терминална фаза евентуално това е метод да бъдат облекчени страданията, които имат. (...) Разбира се, в Румъния някои хора виждат дефекти по редица въпроси в тази обстановка. Но към този момент е прекомерно рано да се произнесем ", уточни Теодорович в Народното събрание в отговор на въпрос по тази тематика.

Той добави, че сигурно в околните години ще има и в Румъния публични диспути по редица тематики, в това число и тази.

През 2013 година намаляване на присъда за владеене на марихуана провокира остри разногласия измежду магистратите в Русе и Велико Търново. 26-годишният Гален Георгиев бе наказан за владеене на 14,173 грама канабис. Той страда от продължителен вирусен хепатит C и заболяване на гръбначния дирек и леката дрога му пособия да облекчи болката.

Наказанието му беше 2 години условно и 3500 лева санкция. След обжалване присъдата бе анулирана и замена с санкция от 500 лева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР