Румънският железопътен оператор CFR заяви, че предстои модернизиране на два

...
Румънският железопътен оператор CFR заяви, че предстои модернизиране на два
Коментари Харесай

Румъния ще вложи 618 млн. евро за модернизиране на два жп участъка

Румънският железопътен оператор CFR съобщи, че следва модернизиране на два сектора, част от коридора Рейн - Дунав, написа Seenews. Договорът към този момент е подписан и е на стойност 618 млн. евро. Работите по рехабилитацията ще се правят от консорциум с присъединяване на Alstom със седалище във Франция, гръцките Aktor и румънските компании Arcada и Euroconstruct.

Участъците, които ще бъдат ремонтирани са Брашов-Апата и Каца-Сигишоара, работата ще се прави по мостове, подлези и тунели.

Ще се извърши и главен ремонт на няколко железопътни гари, в това число и по сигнални системи, оптични нишки и електрически съоръжения, заяви CFR. Във финансирането ще се включи и държавния бюджет на Румъния. Прогнозираният период за ремонтните действия на заданието е 108 месеца.

Двата сектора са с обща дължина 86 км. и са част от коридора Рейн - Дунав на трансевропейската транспортна мрежа. Проектът цели да усъвършенства железопътната инфраструктура в двата сектора, с цел да се обезпечи оптималната скорост на пътешестване от 160 км.ч. на пътнически влакове, споделят от железопътния оператор.

Очаква се планът да продължи четири години, съобщи водещата компания в консорциума Alstom. Мултинационалната компанията, основана във Франция, оперираща в международен мащаб, е дейна в региона на пътническия превоз, сигнализацията.

Aktor е една от най-големите строителни компании в Гърция, член на Ellaktor Group. Arcada, учредена през 1994 година, е румънска строителна компания, занимаваща се с строителство, а Euroconstruct Trading `98 е румънска компания, профилирана в строителни работи. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР