Румънският железопътен оператор CFR обяви, че е стартирал търг на

...
Румънският железопътен оператор CFR обяви, че е стартирал търг на
Коментари Харесай

Румъния модернизира жп линиите си с €931 милиона

Румънският железопътен оператор CFR разгласи, че е стартирал търг на стойност 4,58 милиарда леи (931 милиона евро) за ремонтни и рационализация на основни железопътни сектори, написа SeeNews. Това са Poieni - Alesd и Alesd - Frontiera по линията Клуж Напока - Episcopia Bihor.

Общата цел на двата контракта за услуги е да електрифицират и рехабилитират 166,2 км железопътната линия в северозападна Румъния, с цел да се усили броят на пасажерите и размерът на транспортираните артикули, се споделя в прессъобщение на CFR.
 Лукойл навлиза в бизнеса със зелен водород в Румъния
Лукойл навлиза в бизнеса със зелен водород в Румъния

Компанията обмисля построяването на индустриално оборудване в северната ни съседка

Проектът има за цел да обнови железопътната инфраструктура, с цел да разреши оптималната скорост на придвижване от 160 km/ч за пътнически влакове и 120 km/h за товарни влакове.

Финансирането ще бъде обезпечено от невъзстановими средства на Европейски Съюз, контрактувани посредством Националния проект за възобновяване и резистентност. Ще се извършат и санационни действия на мостове, подлези и тунели. Също по този начин ще бъдат осъществени строителни работи на няколко жп гари, в това число сигнални системи, оптични нишки и електрически съоръжения.

Прогнозният период на всеки от двата контракта е 102 месеца. Крайният период за подаване на предложения в търга е 14 февруари. В сряда CFR започва търг за 2,9 милиарда леи за реорганизация и рационализация на железопътните сектори Клуж - Агирес и Агирес - Пойени, също ситуирани по линията Клуж Напока - Епископия Бихор.
 Жп линия ще свърже София и Скопие през 2027-а
Жп линия ще свърже София и Скопие през 2027-а

До края на десетилетието трасето ще стигне и до Албания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР