Румънският бизнесмен, близък до футбола - Джовани Бекали, се е

...
Румънският бизнесмен, близък до футбола - Джовани Бекали, се е
Коментари Харесай

Скандалната фамилия Бекали поема спортната власт в Левски

Румънският предприемач, непосредствен до футбола - Джовани Бекали, се е наел да оказва помощ на Левски да излезе от финансовата и спортно-техническа рецесия.

Медиите на север от Дунав пишат, че се приказва за влизането в българския клуб на още фрагменти, предложени или близки до семейството Бекали, откакто Богдан Патрашку към този момент бе назначен за основен скаут на "Герена ".

Фамилия Бекали е със скандална известност освен в Румъния. В страната ги свързват основно с футбола и са извоювали позиции хора с изключителна власт върху водещите тимове в страната. И освен власт - през годините бяха забъркани в много съмнителни покупко-продажби.

Джовани Бекали - футболен сътрудник и някогашен притежател на клуб, бе наказан на 6 година затвор през 2014-а, за трансферни и данъчни измами. Братовчед му Джиджи влезе зад решетките година по-рано за сходни провинения. А третият - Виктор Бекали, бе наказан на 4 година и 8 месеца по делото, по което за отговорен бе приет и брат му Джовани.

В изявление за българския вестник "Тема спорт " тази заран, Джовани Бекали признава за протичащото се по линия Букурещ - "Герена ".

"Трябва да помогнем на моя другар Васил (Божков - б.р.), с цел да извади Левски от проблемите, в които е изпаднал в последните три-четири години - споделя за вестника Джовани. - Целта е Левски още веднъж да е първенец. Ще търсим футболисти, които не костват доста. Те ще са млади, с цел да може по-късно да донесат пари на клуба. Най-важното е, че към този момент в Левски няма да има играчи с контракти за 25-30 000 евро на месец. Васил е богат, само че това не значи, че би трябвало да си хвърля парите напразно. Така са правили преди него. Той би трябвало да се пази от това.

Аз ще му бъда като телохранител - няма да разреша на играчите да му крадат парите. Целта е да си ги изкарат. Препоръчах за основен скаут Богдан Патрашку, който работи от 3,5 години при мен. Имам другари и в Лудогорец, и в ЦСКА, в това число Гриша Ганчев, само че най-хубав другар ми е Васил Божков. Искам да оказа помощ на него. "

Преди години Бекали е оказал помощ за това бразилеца Жуниор Мораес да пристигна в ЦСКА, твърди самият румънски предприемач пред вестника. И приказва за другарството си с Димитър Борисов и Иво Иванов, шефовете на компания "Титан ", които тогава управляваха клуба от "Българска войска ".

"В Левски ще идват единствено качествени играчи, които след 2-3 години да костват по няколко милиона. На Левски не му трябват 5-6 тарикати на по 28-30 години, които да взимат огромни заплати - подрежда още в изявлението Джовани Бекали. - Братовчед ми Джиджи Бекали за десетина години прибра от прехвърляния в Стяуа към 150 милиона евро. Преди да почне да печели е вложил 30-40 милиона. Сега към този момент не налива, работи със извоюваните пари. Това би трябвало да прави и Васил Божков - до 3-4 години клубът да печели задоволително, а не да разчита на персоналните му средства. Феновете да са спокойни, само че нещата ще станат малко по малко. Както споделят италианците "Който върви постепенно, ще стигне надалеч ". "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР