Румънските пожарникари са се намесили през последните 24 часа в

...
Румънските пожарникари са се намесили през последните 24 часа в
Коментари Харесай

Тежки наводнения в Румъния, евакуират хора в три окръга

Румънските пожарникари са се намесили през последните 24 часа в 56 обитаеми места в 19 окръга и град Букурещ за премахване на следствията от изобилните дъждове и мощния вятър, се показва в известие на Главния инспекторат за изключителни обстановки, представено от Българска телеграфна агенция.

В рамките на вчерашния ден и през нощта военните пожарникари са отстранили водата от 47 къщи, две пространства на стопански оператори, две изби на публични институции, 202 двора, пет пристройки, 46 изби и пет улици.

Същевременно заради мощния вятър се е наложила намесата на оперативните екипи за унищожаване на единадесет дървета, които са развалили четири автомобила и покрива на една къща.

Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații. Incepând de astăzi, la prânz, până sâmbătă, la miezul nopții, va fi Cod Portocaliu pe râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Crişul Negru (judeţul Bihor), Crişul Alb (judeţele:
— Stiri din Bucovina (@stiridinbucov)
В три окръга (Горж, Долж и Караш-Северени) са били евакуирани превантивно 107 души от пет обитаеми места, се показва в известието. По-късно всички те са се върнали в жилищата си.

Поради струпване на вода и наноси, както и паднали дървета, краткотрайно е било затруднено пътното придвижване по четири национални и пет окръжни пътя, осведоми още инспекторатът.

Тази заран министър-председателят Марчел Чолаку свика Националния комитет за изключителни обстановки за одобрение на незабавни ограничения в поддръжка на засегнатите от наводненията в окръг Долж.

След съвещанието бе обявено, че лицата, наранени от наводненията в село Гречещ, окръг Долж, ще получат незабавна помощ, състояща се от хранителни артикули под формата на консерви, както и бутилки с минерална вода.

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare pentru cetățenii afectați de inundații. Ce vor conține pachetele primite de sinistrați
— B1.ro (@B1site)
" Заставаме до хората, които имат потребност от нашата поддръжка. В контакт сме с локалните управляващи, с цел да предоставим цялата нужна поддръжка на хората, наранени от наводненията ", съобщи министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР