Румънски туристи, почивали на нашето Черноморие, твърдят, че са били

...
Румънски туристи, почивали на нашето Черноморие, твърдят, че са били
Коментари Харесай

Мъж заплашил с пистолет румънски туристи на плажа на къмпинг Езерец

Румънски туристи, почивали на нашето Черноморие, настояват, че са били застрашени от мъж, който насочил против тях револвер на плажа на къмпинг Езерец. Случката се е разиграла в събота вечерта.

Румънците към този момент са в Букурещ, откакто са подали тъжба в полицията в Шабла. Те настояват, че нападателят им не е бил арестуван, а жалбата им е била призната едвам след гледище от тяхна страна. От полицията в Добрич показват, че мъжът е открит и арестуван. В районната прокуратура в Добрич обаче към момента няма формирано досъдебно произвеждане.

Алина и Виченцио Николае и техни другари с дете идват на плажа в Езерец в събота сутринта. Вечерта групата пали огън, с цел да изпече бонбони маршмелоу.

" От средата на нищото излезе този мъж, беше доста ядосан, стартира за вика на български нещо, което ние не разбирахме. Започна да бърка в огъня с ръце и да хвърля клоните по нас. След това извади револвер, зареди го и го насочи непосредствено в главата ми и към главата на другия мъж ", споделя Виченцио Николае пред Българска национална телевизия.

Алина Николае разпознава мъжа по каубойската шапка – видяла го сутринта пред караваната му. Тя звъни на 112.

" Не го арестуваха, единствено му желаеха персоналната карта, върнаха го в караваната за други документи и чак по-късно служителят на реда взе оръжието. През това време дамата – служител на реда беше до него, двамата се смееха, не знам навръх какво. Ние настояхме да отидем в полицията, тъй като те не желаеха ние да пишем тъжба ", описа Винченцио.

Един от туристите снима клипове, на които се чува по какъв начин служителите на реда поучават мъжа “за да мине по най-безболезнения метод, ще се качиш с сътрудниците ” и “отиваме до сектора и там по най-бързия метод ще свършим ”. Накрая всички са отведени в ръководството в Шабла, където румънците пишат тъжба.

" Мисля, че в случай че служителите на реда го познават, това не е първият път, в който този мъж постъпва по този начин. Можете да си визиите какво може да стане идващия път, той може да убие някого ", сподели румънкският екскурзиант.

От полицията в Добрич обявиха, че мъжът е бил арестуван за 24 часа, а газовият законно притежаван револвер е конфискуван. На румънците, които съгласно полицията са се държали непочтено, е формиран акт поради паленето на огън на плажа.

По случая с револвера към момента не е формирано досъдебно произвеждане, прецизираха от районната прокуратура в Добрич. Това може да стане откакто полицията внесат преписката при тях. Срок за това няма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР