Румънски овчар, погребан от семейството си, се мъчи да докаже,

...
Румънски овчар, погребан от семейството си, се мъчи да докаже,
Коментари Харесай

Овчар в Румъния се мъчи да докаже, че е жив

Румънски пастир, заровен от фамилията си, се мъчи да потвърди, че е жив, споделя в. "Адевърул ".

Василе Непря, на 59 година, от окръг Горж (Югозападна Румъния) се води мъртъв от близо две години, въпреки че си е жив и здрав, и работи в една кравеферма покрай Тимишоара. Нещо повече - той е бил заровен от фамилията си, предава Българска телеграфна агенция.

Невероятната история почнала преди две години, когато Василе Непря работел в мандра покрай село Петрила в долината на река Жиу, окръг Хунедоара. Непря се скарал със притежателя на мандрата и си тръгнал пешком. Овчарят обаче оставил телефона си в мандрата и не могъл да се свърже със фамилията си в продължение на месеци, заради което то го оповестило за липсващ. След известно време в един бунар в региона бил открит мъртвец, а управляващите предположили, че това може да е изчезналият Непря.

"83-годишната ми майка и брат ми били извикани в моргата, с цел да разпознаят натрупа. Лудият ми брат декларирал, че това съм аз, и бил публикуван смъртен акт. Мисля, че се е радвал, че съм починал ", споделя мнимият труп.

Трупът бил заровен от фамилията, което спазило всички обичаи. На погребението нямало религиозна работа, тъй като следователите установили, че евентуално става дума за самоубийство.

През есента на 2018 година мъжът съумял да си купи мобилен телефон и се обадил на кмета на неговото село, от който схванал, че е умрял. "Каза ми, че съм починал и че дори са пратили венци на гроба ми. Започнах да се дръзвам, когато чух това ", споделя овчарят. С помощта на кмета била открита връзка със фамилията, а майката на "починалия " се разплакала от благополучие.

Полицията почнала следствие, с цел да откри кой е умрелият, който е бил заровен като Василе Непря. Трупът е ексхумиран, само че самоличността му е незнайна. Трябва да се направи ДНК разбор, който изисква разноски. Същевременно смъртният акт на Непря не е анулиран.

Овчарят няма една пара на свое име. "Регистриран съм вкъщи в Болбош, само че кметът ми сподели, че нямам нищо, тъй като съм мъртъв ", добави овчарят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР