Румънски измамници пак плъзнаха из страната с поредна схема, събирайки

...
Румънски измамници пак плъзнаха из страната с поредна схема, събирайки
Коментари Харесай

Граждани сигнализират: Румънски измамници отново плъзнаха из страната с поредна схема

Румънски измамници отново плъзнаха из страната с поредна скица, събирайки пари от хората. За това алармираха жители в обществените мрежи. Те показаха, че групата се състои от няколко мъже и дами .

Схемата им е един от тях да стои начело на входа на огромен хипермаркет в инвалидна количка , а другите през това време от време на време да влизат в магазина, след което излизат и пускат в чашката едри банкноти от по 20 лв. . Измамниците наблюдават да има повече хора в близост, които да видят „ дарението “ и да се подведат. Жертви на тази безскрупулна машинация най-много са възрастните, които ги съжаляват и им дават пари .

Измамниците се появяват през лятото. Те са видяни в Бургас, Варна, Сливен, Казанлък, Габрово , само че и в други градове в страната. Георги Христов разгласява във Facebook пост и фотография на една от измамничките . Той написа:

„ Група измамници, част, от която е и тази жена. По последни данни групата е от Румъния. Жената не е болна от нищо. След като събере задоволително, идва черен джип с румънска регистрация и я прибира. За времето, през което изпуших две цигари, събра пари колкото пенсията на майка ми. Предупредете родителите, бабите и дядовците си. Те са най-съжалителни и доверчиви. “

Хората показаха в обществените мрежи своето отвращение към тази подла машинация . Ето част от мненията им:

„ Заради такива, никой не дава на тези, които в действителност са в потребност.

Няма „ глупави “ за работа май. Така им е по-лесно! За един ден ще създадат надник, що се касае за няколко дена…примерно.

Румънски мангали, мръсни и крадливи!

Пълно е с румънци, които крадат от магазини, по улиците. Групите се сменят на седмица. От два месеца са в Бургас единствено полицията не знае.

Това, че сме дали не значи, че сме елементарни или наивни. Проблемът си е техен. Грях е здрав човек на болен да се прави. Как им идват на мозъка такива схеми? Заради такива човек и на в действителност нуждаещ се ще го е боязън да даде, с цел да не остане измамен. “

Припомняме ви, че преди няколко години водачът на „ Стефан Петров залови, и ги предава на полицията. Румънците бяха плъзнали в Бургас, като излъгаха стотици жители . Те твърдяха, че са глухонеми и събират пари за построяването на съвременен център. Представяха лист, в който се виждаше знамето на Европейски Съюз и номер на план. Мнозина тогава помислиха, че в действителност оказват помощ на нуждаещи се, само че се оказаха жертви на подла машинация. След като тогава бяха разкрити, румънските измамници откриха нов метод за прехранване посредством джебчийските обири по Черноморието.

От Искра.бг молим жителите да бъдат изключително деликатни и да не се поддават на почтения и милосърден тип на сходни хора . Желателно е да не се дават средства на такива човеци, които желаят пари, обикаляйки по българските градове. Препоръчително е жителите първо да беседват с индивида и в случай че се усъмнят да подават сигнал на 112.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР