Румънски депутат си навлече критики, след като написа във Facebook,

...
Румънски депутат си навлече критики, след като написа във Facebook,
Коментари Харесай

Румънски депутат възмути Facebook с размисли за Исус Христос

Румънски народен представител си навлече рецензии, откакто написа във Фейсбук, че Исус Христос се е родил в " необичайно семейство " със " сурогатна майка " и " баща, който е приел бащинството, без да е имал принос за него ", оповестява вестник " Адевърул ".
На Коледа депутатът от партия " Съюз за избавление на Румъния " Юлиан Булай разгласява във Фейсбук текст, в който направи съпоставяне сред обществото във Витлеем преди 2000 години и " провалените " общества в днешна Румъния.
" Едно дете. Бедно и произхождащо от доста необичайно семейство. Появило се на света без родителите му да сa правили обич. Със сурогатна майка и баща, който приема бащинството, без да е имал принос за него. Отхвърлено от общността.
Раждането му демонстрира невероятното, само че и рестриктивните мерки на обществото, в което се е появило. Неговата орис през днешния ден е споделяна от доста деца в Румъния, които обаче не са имали до себе си толкоз любящи родители ", написа румънският народен представител в обявата си във Фейсбук, която провокира многочислени отрицателни реакции.
По-нататък той се стопира на проблемите на децата в Румъния. " Имаме над 50 000 деца на грижите на страната. Над 3000 деца годишно са давани за осиновяване. Над 1/3 от тези 3000 не намират осиновители. Над 1000 румънски деца са станали жертва на трафик във Англия единствено до 2007 година
Неотдавна румънското правораздаване не откри нито един отговорен от десетките забъркани в трафика на близо 200 деца от Цъндарей ", разяснява депутатът във връзка нашумял случай с трафик на деца от ромски генезис, които били вкарвани незаконно във Англия и експлоатирани за просене и джебчийство.
Тези дни румънското правораздаване удостовери оправдателна присъда за 25-ма обвинени по този случай. На първа инстанция през февруари те бяха оневинени поради настъпване на отминалост за закононарушенията.
В подтекста на " провалените " общества в Румъния депутатът приканва за интервенция в помощ на най-уязвимите.
Вестник " Адевърул " цитира и коментар на журналиста Роберт Турческу, който е народен представител от партия Народно придвижване. " Клетият Булай! Опитвам да схвана потребността да бъдеш автентичен, лудото предпочитание да привлечеш внимание, лутането в търсене на опция да бъдеш чут. Но... това, което остава след горепосочения текст, е единствено чувството, че индивидът има потребност от профилирана помощ. Самият той би трябвало да бъде осиновен, само че от клиника ", разяснява Роберт Турческу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР