Румънски, чешки и полски туристи има в момента в "Златни

Румънски, чешки и полски туристи има в момента в "Златни ...

Румънци, чехи и поляци са на почивка в "Златни пясъци"


Румънски, чешки и полски туристи има в момента в "Златни пясъци".

След слабото начало на сезона, се забелязва леко раздвижване на туристопотока в курортния комплекс, каза за "Радио Варна" Станислав Стоянов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и собственик на хотел в комплекса.

По думите му румънците са дошли след отпадането на ограниченията за влизане в страната ни.

Много българи пък са преоткрили Северното Черноморие.

"За съжаление, в момента преобладава т.нар. уикенд туризъм. През почивните дни работата се засилва, но през останалото време е слабо", коментира още хотелиерът.

Стоянов каза, че очаква реакция от държавните органи за справяне с проблемите в сектора. Според него е необходима по-добра реклама на България като сигурна и безопасна дестинация, както и обособяването на карантинни хотели.

"Идеята на карантинния хотел е да посреща близките и семействата на туристи, които са болни или са със симптоми на Ковид-19 и са приети в лечебно заведение", коментира Стоянов.

Той изрази опасение, че това лято може и да не пристигнат туристи от Великобритания, които са анулирали резервациите си и за юли. Една от причините, по думите на експерта, е закъснялото изваждане на страната ни от червената зона като рискова дестинация. Същата е ситуацията и на германския пазар.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg