Румънската верига кафенета 5 to go обяви, че продължава да

...
Румънската верига кафенета 5 to go обяви, че продължава да
Коментари Харесай

Най-голямата верига кафенета по брой обекти в Румъния навлиза в България

Румънската верига кафенета " 5 to go " разгласи, че продължава да развива своето локално и интернационално наличие с ускорени темпове, подготвяйки още два магазина в Будапеща и навлизането на българския пазар, пишат румънските медии.

" Щастлив съм да видя откриването на първите " 5 to go " местоположения в България, по което работим от известно време, а в Унгария проектът е да присъстваме с 10 кафенета до края на годината, в случай че всичко върви съгласно упованията ", сподели Раду Савопол, съосновател на " 5 to go ", представен от.

В Румъния веригата има над 550 кафенета в цялата страна, като единствено от началото на тази година бяха открити 40 нови. Компанията разгласи, че продажбите й са нарастнали с 48% на годишна база през първото тримесечие.
 Всеки втори нов обект на
Всеки втори нов обект на " Витошка " е кафене или ресторант

Цените на наемите остават непроменени

До декември 2024 година се възнамерява да отвори към 120 нови кафенета " 5 to go ", както и да ускори наличието си на външните пазари, където разширението на бизнеса ще бъде предмет на непоколебим разбор на предходни резултати и спецификата на всяка страна.

Основана от Савопол и Лучиан Бадила през 2015 година, " 5 to go " започва с меню, фокусирано върху цената, като множеството питиета са на цена от 5 леи (1.97 лева.). Въпреки че едно еспресо към момента коства 5 леи, от този момент веригата покачва цените на други кафе питиета, като капучино и лате сега костват надлежно 6 леи (2.36 лева.) и 7 леи (2.75 лева.).
 Снимка 660356
Източник:

5 to go е най-голямата верига кафенета по брой обекти в Румъния, притежаваща над 50% пазарен дял. Докладът на World Coffee Portal Project Café Europe 2024 предвижда, че общият марков пазар на румънски кафенета ще нарасне от 950 магазина до над 1500 магазина до 2029 година
 Европейски Съюз може да се сблъска с дефицит на кафе през 2025 година, поради свои правила
Европейски Съюз може да се сблъска с дефицит на кафе през 2025 година, поради свои правила

Правилата влязоха в действие в края на юни и множеството компании ще би трябвало да стартират да се преценяват с тях от 2025 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР