Румънската православна църква призова вярващите да разчитат на своя даден

...
Румънската православна църква призова вярващите да разчитат на своя даден
Коментари Харесай

Румънската църква призова за здрав разум и да се игнорират конспиративните теории за Covid

Румънската православна черква прикани вярващите да разчитат на своя " даден от Бог " здрав разсъдък и " да пренебрегват циничните тайни теории " за ковид , оповестяват медиите в Румъния и " Универсул ".

В най-сериозното си обръщение досега представителят на църквата Василе Банеску сподели в сряда: " Не е нужно да сте доктор, с цел да разберете, че здравните управляващи би трябвало да бъдат уважавани като всеки различен тип професионален или честен престиж ".

Той сподели, че престижът се оспорва и подкопава от някои хора " без никакво почитание ". " Тези хитреци, които са алергични към истината, са цинично маскирани като борци за независимост , те са без отговорност... и приказват за правото на мнение и неуместното така наречен право на персонална действителност ".

Стотици хора с Covid-19 умират всеки ден по време на последната смъртоносна вълна от Covid-19. Процентът на имунизиране , който се увеличи през последните седмици, към момента е един от най-ниските в Европейския съюз , макар необятното разпространяване на ваксини.

Скептицизмът по отношение на имунизациите е подбуден от съмнение към властта, което от своя страна се подхранва от тайни теории за ваксини в обществените медии и другаде.
 България и Румъния остават без кревати за пациенти с Covid
България и Румъния остават без кревати за пациенти с Covid

Болниците и моргите в Румъния са пред колапс, слабата имунизация в двете страни е поради тайни теории

" Това е една от главните аргументи румънското общество да е без кормило и един от признаците на честен крах на всяко общество ", се споделя в безапелационния укор към необятно публикуваните теории на конспирацията и антиваксъри .

" Това е признак на " съдбовната болест " на общността ... върху който процъфтява гангрената на популизма, беззаконието и суицидното разстройство . "

Той сподели, че теоретиците на конспирацията употребяват софистика или заблуди, с цел да популяризират подправени, плашещи известия, а вярващите би трябвало да употребяват личната си съществена просветеност.

" Не е комплицирано за схващане по отношение на здравната просвета , което те кара естествено да слушаш лекаря , когато си болен или даже преди, значителният здрав разсъдък, даден от Бога ".

" Разбира се, като всеки подарък, даден от Бога, той се култивира, усъвършенства се, с просветеност и старания. Имаме го в друга степен, само че това е подарък за хората да се приспособяват към действителността . "

Около 87% от румънците принадлежат към Румънската православна черква. Свещениците имат въздействие изключително в селските региони.
 Дания изпрати лекари и сестри да оказват помощ в Румъния с тежко заболели пациенти от COVID-19
Дания изпрати лекари и сестри да оказват помощ в Румъния с тежко заболели пациенти от COVID-19

По искане на Румъния за здравна помощ по Европейския механизъм за гражданска защита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР