Румънската опозиция обвини премиера на страната в корупция само два

...
Румънската опозиция обвини премиера на страната в корупция само два
Коментари Харесай

Румънската опозиция обвини премиера, че е раздал "подкупи" за 50 млн. евро

Румънската съпротива упрекна премиера на страната в корупция единствено два дни откакто гласоподава избор на съмнение на кабинета. Социалдемократическа партия ще внесе наказателна тъжба против Флорин Къцу по обвиняване, че е отпуснал един милиард леи от Резервния фонд като " подкупи " към кметовете на Национално-либералната партия, заяви водачът на социалдемократите Марчел Чолаку, представен от „ Аджерпрес “.

„ Над 50 милиона евро от публичните пари бяха дадени като рушвет на кметовете от НЛП, които гласоподаваха на конгреса за Къцу. Останалите локални администрации, които обезверено желаеха пари за отопление, лечебни заведения и учебни заведения, не получиха дори и за тоалетна хартия. Дотук стигна цинизмът на (президента Клаус) Йоханис и на Къцу, това е феодална Румъния ", съобщи водачът на СДП.

По думите му " градовете и селата ще замръзнат в дословния смисъл, няма да има пари за отопление, лечебните заведения и учебните заведения няма да има с какво да си заплащат сметките ".

" Социалдемократическа партия не може да одобри това, по тази причина ще внесем наказателна тъжба против Къцу. Ще стигнем до дъно. Румънците не би трябвало да страдат, поради това, че Йоханис и Къцу желаят да си отмъстят, че свалихме това държавно управление ", уточни още Чолаку.

" Йоханис и Къцу обрекоха над 70 % от популацията на Румъния на най-тежката зима за последните 30 години. Йоханис и Къцу избраха да се отнасят със личния си народ по-зле от диктатора Николае Чаушеску. Румънците ще стоят в мрак и мраз, тъй като едни безотговорни хора заплатиха с парите на румънците за постовете си на конгреса на НЛП ", акцентира ръководителят на СДП.

Премиерът Флорин Къцу, чието държавно управление беше свалено тази седмица с избор на съмнение, импортиран от СДП, завоюва лидерски пост в НЛП на конгрес в края на септември.

Според представители на локалните структури на социалдемократите областите, където ръководят те не са получили никакви пари и считат, че парите са отпускани по политически критерии.

От своя страна) съобщи, че парите са били разпределени по политически критерии. По думите му окръзите, ръководени от кметове от НЛП, са получили суми сред 600 000 леи и 10 милиона леи за окръжните градове.
" Няма нито един областен град, управителен от сътрудник от СДП, който да е получил и една проливам (...) Това, което прави сега това уволнено държавно управление, е чисто и просто насмешка със стотици хиляди деца, стотици хиляди пенсионери, хора с компликации. ", споделя ръководителят на Окръжния съвет в Дъмбовица Корнелиу Щефан от СДП.

Правителството отпусна над 1 милиард леи (над 200 милиона евро по настоящия курс) от Резервния фонд за локални планове, като част от сумата следва да покрие разноските за обществена помощ и протекция на детето, плащани от окръжните препоръки, съобщи в сряда министърът на развиването, публичните действия и администрацията Чеке Атила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР