Румънската марка Dacia, която е част от Renault Group, активно

...
Румънската марка Dacia, която е част от Renault Group, активно
Коментари Харесай

Със смяната на поколението Duster ще премине към хибридно задвижване и ново 4х4

Румънската марка Dacia, която е част от Renault Group, интензивно работи по идващия Duster. Вече е известно, че със промяната на поколението кросоувърът ще размени платформата Global Access (известна още като B0) с модулната архитектура CMF-B.

Сега, новата информация, предоставена от изданието L'argus е, че третата генерация на Dacia Duster ще се снабди с нов хибриден силов тракт и ново задвижване на четирите колела.

Френските публицисти настояват, че третото потомство Duster ще получи електродвигател за задвижване на задната ос. С други думи, задните колела няма да бъдат механично свързани с мотора и скоростната кутия. Такава система към този момент се употребява при редица модели, като един от образците е Toyota Yaris Cross.

В допълнение, идващият Duster се чака да има хибриден елемент E-Tech, прочут от европейския Captur, който ще размени 1.5-литровия турбодизел, което на процедура удостоверява слуховете, че новия Duster няма да има дизелова версия. Все още обаче няма публично удостоверение на тези клюки от Renault.

По-рано стана известно, че работата по дизайна на третия Duster е приключена на 99 %, до момента в който главният стилист е бил заменен три пъти по време на плана на Dacia.

Припомняме, че през април 2021 година испанският дизайнер Алехандро Мезонеро-Романос беше назначен на тази позиция, само че единствено седмица по-късно той се реалокира при съперниците от Stellantis и стартира работа в Alfa Romeo.

Мезонеро-Романос беше сменен от Майлс Нюрнбергер, който преди този момент работи за Aston Martin, Lincoln и Citroen. Но и той напусна и Dacia, тъй че французинът Давид Дюран ще би трябвало да довърши Duster и чисто новия кросоувър Bigster.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР