Румънската компания за пътна инфраструктура CNAIR одобри техническите и икономически

...
Румънската компания за пътна инфраструктура CNAIR одобри техническите и икономически
Коментари Харесай

Най-скъпата магистрала в Румъния: 1 км от нея струва 4,5 пъти повече, отколкото 1 км от АМ Хемус

Румънската компания за пътна инфраструктура CNAIR утвърди техническите и стопански параметри за междинния сектор на автомагистрала A8, която ще свърже историческите райони Трансилвания и Молдова. Това утвърждение приготвя пътя за пускане на публичния търг за това, което ще бъде най-скъпата автомагистрала, строена в миналото в Румъния.

За стартирането на търга е належащо и утвърждението на държавното управление.

Участъкът от автомагистралата, който е дълъг съвсем 160 км, ще коства 31 милиарда леи (6,4 милиарда евро) без Данък добавена стойност, или близо 40 милиона евро на километър, съгласно.

За съпоставяне някогашният мистър на районното развиване Виолета Комитова, съобщи във връзка завършила инспекция на Дирекцията за народен строителен надзор /ДНСК/, че България заплаща 17 млн. лева (близо 8.7 милиона евро) за километър от " Хемус ".
 От София до Сърбия за половин час: €183 милиона отпуска Брюксел за автомагистрала
От София до Сърбия за половин час: €183 милиона отпуска Брюксел за автомагистрала " Европа "

Новата 33 км права ще свързва Околовръстния път на столицата с " Калотина "

Прогнозните разноски са с към 40% по-високи, в сравнение с за планинския сектор от автомагистрала А1 сред Питещи и Сибиу, съгласно същия източник.

Магистрала A8 ще свърже град Търгу Муреш в Трансилвания с най-големия град в Молдова - Яш, и в последна сметка ще стигне до границата сред Румъния и Република Молдова при Унгени.

Тази автомагистрала би трябвало да свърже североизточния район на Румъния, един от най-бедните в Европейския съюз, със Западна Европа, защото ще се пресича с автомагистралата Трансилвания, която се простира до границата с Унгария.
 Черна гора съвсем банкрутира поради недостроена автомагистрала, финансирана от Китай. Страната разгласи нов сходен план
Черна гора съвсем банкрутира поради недостроена автомагистрала, финансирана от Китай. Страната разгласи нов сходен план

Да имаш зад тила си финансиране от Китай има преимущества, само че и подводни камъни

Два по-къси сегмента от автомагистрала A8 към този момент са продадени на търг, само че междинният сектор, сред селата Миеркуря Ниражулуй и Легин, е най-трудната част от плана. Този сектор ще пресече три успоредни планински хребета в Източните Карпати (от изток на запад), което го прави още по-предизвикателен от сектора на автомагистралата сред Питещи и Сибиу, който пресича Карпатите от север на юг.

Проектът ще бъде отчасти финансиран със средства от Европейски Съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР