Румънската компания за онлайн търговия на дребно eMAG е с

...
Румънската компания за онлайн търговия на дребно eMAG е с
Коментари Харесай

eMAG назначи нов изпълнителен директор, ще инвестира €655 млн. за 3 години

Румънската компания за онлайн търговия на дребно eMAG е с нов изпълнителен дректор, оповестява SeeNews. Това е Тудор Манеа, който досега заемаше поста общоприет управител. Сега той застава на мястото на Юлиян Станчу, който пък е издгинат до изпълнителен президент. Новият изпълнителен шеф възнамерява компанията да направи вложения от €655 млн. през идващите три години.
 eMAG пуска финансови услуги за клиентите си
Румънската eMAG навлиза в сегмента на финансовите услуги

Компанията работи в партньорство с румънска банка и две ИТ компании

" Инвестициите, които ще създадем в този интервал ще ни оказват помощ да предложим на нашите клиенти по-широка гама от артикули на по-добри цени, бърза доставка и по-лесен развой на заплащане ", споделя Манеа.

В началото на март тази година стана ясно, че eMAG ще строи промишлен парк единствено на 90 км. от Русе. Той ще се намира наоколо до румънското село Жоица в окръг Гюргево. Първият стадий от построяването на парка би трябвало да бъде подготвен до лятото на тази година, а вторият би трябвало да завърши до септември 2022 година, когато площта ще бъде увеличена до 130 000 кв. м.
 eMAG прави промишлен парк за €90 милиона на 90 километра от Русе
eMAG прави промишлен парк за €90 милиона на 90 километра от Русе

И възнамерява да наеме 1200 души там

Компанията влага съществено и на българския пазар. След откриването на първия шоурум в София през 2020 година, в този момент поръчката е за развиване и възстановяване на услугите. Тази година еMag възнамерява да наеме още 100 души в своя софтуерен екип, който сега наброява 700 души.
 eMAG отваря първия си шоурум в България
Един от най-големите онлайн магазини в ЦИЕ отваря първия си шоурум в България

Той ще се обитава в столичния мол Сердика Център

" Сигурни сме, че ще ускорим доста вложенията в трансформиране на eMAG в една районна софтуерна и комерсиална екосистема ", споделя изпълнителният президент Юлиан Станчу.
 Собственикът на eMAG избавя закъсал производител на колела в Румъния
Собственикът на eMAG избавя закъсал производител на колела в Румъния

Компанията е основана при започване на 70-те години

eMAG е учредена през 2001 година от румънски бизнесмени. Малко по-късно се уголемява извънредно сполучливо в България, Унгария и Полша. През 2012 година основаната в Южна Африка медийна група Naspers закупи 70% дял в компанията. По-рано този месец Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) съобщи, че обмисля да даде два заема на стойност до 36 млн. евро за построяването на нов логистичен център.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР