Румънската газопреносна компания Transgaz и румънското независимо нефтено и газово

...
Румънската газопреносна компания Transgaz и румънското независимо нефтено и газово
Коментари Харесай

Румъния строи черноморски газопровод за $400 милиона

Румънската газопреносна компания Transgaz и румънското без значение нефтено и газово сдружение Black Sea Oil & Gas подписаха съглашение за създаване на газопровод с дължина от 24,37 километра, който ще подава газ от черноморските залежи в системата на страната. Това осведомиха от Министерството на стопанската система на северната ни съседка в петък, написа SeeNews.

Споразумението планува построяването на газопровод по линията Корбу - Коджалак - Гредина. Тръбата ще доставя газ в румънската Национална преносна система (NTS) по Проекта а развиване на природния газ " Мидия " (Natural Gas Development Project - MGD Project).

Прогнозата е газопроводът да бъде подготвен и да стартира да действа до 2021 година.

" Този ​​проект ще покрие 10% от годишните потребности на Румъния от природен газ. Споразумението идва като резултат от инвестиция, която до момента възлиза на 200 милиона $, а още 400 милиона $ следва да бъдат вложени от Black Sea Oil & Gas до завършването на строителството ", сподели министърът на стопанската система Николае Бадалау.

Проектът MGD се състои от 5 морски кладенци за рандеман - 4 наземни кладенеца в полето " Ана " и 1 воден подобен при находището " Дойна ".

Целият план планува 126-километров газопровод да свързва кладенците в полето " Ана " с брега, както и с новата наземна апаратура за филтриране на газ в Корбу, окръг Констанца.

Капацитетът на плана е 1 милиард кубически метра годишно, което съставлява 10% от газа в газопреносната система на страната.

Дружеството Black Sea Oil & Gas, което е благосъстоятелност на Carlyle International Energy Partners и Европейската банка за възобновяване и развиване, е самостоятелна и основана в Румъния нефтена и газова компания, ориентирана към изследване и създаване на стандартни нефтени и газови запаси. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР