Румънската брегова охрана е спасила повече от 150 мигранти от

...
Румънската брегова охрана е спасила повече от 150 мигранти от
Коментари Харесай

Румънската брегова охрана спаси 157 мигранти от ръждясал кораб в Черно море

Румънската брегова защита е избавила повече от 150 мигранти от кораб в Черно море, което се трансформира в нов мигрантски маршрут за постигане на Западна Европа, съобщи организация " Асошиейтед прес ". Мигрантите са от Ирак и Иран.

Ръждясалият транспортен съд, който изпратил сигнал за помощ, е бил изтеглен до румънското черноморско пристанище Констанца рано през днешния ден, откакто мощен вятър и високи талази са попречили напъните на спасителите.

Заместник-командващият румънската брегова защита Кристиан Кику заяви, че по първични данни на борда на плавателния съд се намират 153 души, измежду които 53 деца. По последни данни на борда на кораба е имало 157 души, от които 56 деца. Някои от миграните са получили здравна помощ, прецизира организацията.

Румънските управляващи в началото забелязали във вторник сутринта незаконен транспортен съд отвън териториалните води на Румъния. Корабът изпратил сигнал за помощ и две лодки на бреговата защита се отправили към него.

" Асошиейтед прес " отбелязва, че все по-често мигрантите пробват да прекосят Черно море от Турция, с цел да доближат Румъния. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бежанците (1984)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР