Румънската агенция за борба срещу корупцията замрази всички авоари на

...
Румънската агенция за борба срещу корупцията замрази всички авоари на
Коментари Харесай

Замразиха цялото имущество на лидера на управляващите в Румъния

Румънската организация за битка против корупцията замрази всички активи на водача на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня. Решението е взето заради подозрения за тежки злоупотреби с еврофондове от Европейски Съюз , съобщи БГНЕС.
Имуществото на Драгня се прави оценка на 27.4 млн евро. Румънската профилирана прокуратура посочи, че е взела същата мярка и против още най-малко 4-ма души, които се проверяват за същото закононарушение.
Ливиу Драгня е обвинен в основаването на незаконна група и подправяне на документи за приемане на средства от еврофондовете. Според него " става въпрос за политическа офанзива заради желанието на неговата партия в страната да се организира правосъдна промяна ".
Разследването против Драгня се отнася за интервала от 2001 година до 2012 година, когато той бе ръководител на Областния съвет в Телерман, Южна Румъния. Разследването стартира след сигнала на Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, която заяви, че в Румъния са изплатени нелегално 21 млн. евро за създаване на пътища.
Десетина стачкуващи скандираха " Оставка " при идването на Ливиу Драгня в централата на Румънската профилирана прокуратура нощес. На излизане той отхвърли да разяснява обвиняванията.
Припомняме, че Ливиу Драгня управлява най-голямата партия в страната, само че не може да заеме мястото на министър председател, тъй като през 2016-та година бе наказан за присъединяване в изборни измами. В момента той е ръководител на Долната камера на румънския парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР