Румънката Симона Халеп стана петата различна лидерка в световната ранглиста

...
Румънката Симона Халеп стана петата различна лидерка в световната ранглиста
Коментари Харесай

Спортен психолог помогнал на Халеп да стане номер 1

Румънката Симона Халеп стана петата друга лидерка в международната класация по тенис тази година. Тя окупира върха с класирането си на край на шампионата от сериите Premium Mandatory в Пекин (впоследствие тя загуби борбата за трофея от Каролин Гарсия), а преди нея през 2017-а номер 1 бяха още Анджелик Кербер, Серина Уилямс, Каролина Плишкова и Гарбине Мугуруса.

В изявление за “Индипендънт” Халеп разкри, че употребила помощта на състезателен психолог през последните месеци по време на шампионатите. Той не пътувал с нея като част от щаба, а двамата комуникирали по телефона. Румънката обаче не пожела да разкрие детайлности за консултациите и по какъв начин тъкмо въпросният експерт е спомогнал за триумфите.

That feeling when you finally get there! @Simona_Halep is crowned the 25th WTA World #1 in Beijing pic.twitter.com/OGvBmWNQPi
— Jimmie48 Photography (@JJlovesTennis) October 7, 2017
Халеп още веднъж съобщи, че огромната цел остава продобиване на шампионат от Големия шлем, който към момента се изплъзва, въпреки през 2017-а тя да стигна край на “Ролан Гарос”, където загуби от Альона Остапенко.

От статистическа позиция може да се каже, че е по-трудно да се стигне до първото място в международната класация, в сравнение с да се завоюва Шлем, тъй като през последните 42 години (когато за първи път се образува класация на WTA) 25 разнообразни дами са окупирали върха, до момента в който за същия интервал 43 тенисистки са триумфирали в някои от четирите най-силни и влиятелни събития от календара.

Освен финала в Париж, Халеп има четвъртфинал на " Уимбълдън " тази година, а отпадна в първи кръг на Australian Open и US Open.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР