Румънката Симона Халеп е новата водачка в женската тенис ранглиста.

...
Румънката Симона Халеп е новата водачка в женската тенис ранглиста.
Коментари Харесай

Симона Халеп победи Остапенко и се качи на върха в женския тенис

Румънката Симона Халеп е новата лидерка в женската тенис класация. Тя победи Йелена Остапенко с 6:2, 6:4 за час и 15 минути в полуфиналите в Пекин и от понеделник ще бъде №1.

Халеп е 25-ата друга тенисистка в историята, която се изкачва до върха на ранглистата и първата румънка. Тя ще измести от първата позиция Гарбине Мугуруса, кяото прекара там четири седмици. През последните месеци Халеп беше доста покрай първата позиция, само че се размина с изкачването на върха.

От началото на 2017 година отпред в ранглистата бяха поредно Серена Уилямс, Анжелика Кербер, Каролина Плишкова и Мугуруса.

.@Simona_Halep celebrates her rise to world No.1: https://t.co/VC1QsEDRGMpic.twitter.com/Uk74OvjuEK
— China Open (@ChinaOpen) October 7, 2017

" По принцип съм доста нервна, само че в този мач бях доста спокойна и знаех какво тъкмо би трябвало да върша, направлявах се. Изкачването на върха в ранглистата е сбъдната фантазия, сигурно не мога осъзная на 100% какво съм постигнала. Това е най-хубавият миг в моя живот и желая да го задържа допустимо най-дълго ", сподели Халеп.

На финала в неделя румънката ще спори с представителката на Франция Каролин Гарсия. Тенисистката, която е №15 в ранглистата стигна до борбата за купата, откакто се оправи с Елена Свитолина, Ализе Корне и Елис Мертенс от Белгия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР