Румъния забранява на лица над 65 години да излизат от

...
Румъния забранява на лица над 65 години да излизат от
Коментари Харесай

Румъния забранява на хората над 65 години да излизат от къщи

Румъния не разрешава на лица над 65 години да излизат от домовете си, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре. Мярката бе обявена след работно съвещание при президента с присъединяване на премиера и министрите на вътрешните работи, опазването на здравето и защитата.

"Най-уязвимите лица са тези над 65 години. Имаме потребност от специфични ограничения, с цел да бъдат предпазени, ще се вкарат специфични ограничавания, ще би трябвало на процедура да стоят от самото начало у дома ", сподели президентът Клаус Йоханис.

Осми смъртен случай от ковид в Румъния

"Решихме да използваме и армията. Ще даде разполагаем личен състав, който ще добави силите за публичен ред, жандармерията и полицията ", сподели президентът.

Той разгласи още, че за надзор на лицата, сложени под карантина, се приготвят ограничения за електронно наблюдаване. Новите ограничаващи ограничения ще влязат в действие на следващия ден.

Броят на доказаните случаи на заразяване с новия ковид в Румъния през днешния ден доближи 762. Има и осем смъртни случая, сочат последните данни, обявени от румънските управляващи.

От нощес е въведена и възбрана за излизане от домовете в интервала 22,00 - 06,00 ч. без основателна причина.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2198  Нови 6600 случая на ковид в Испания, 514 умряли за 24 часа Нови 6600 случая на ковид в Испания, 514 умряли за 24 часа  Опустошена от години на война, Сирия се изправя пред зараза от ковид Опустошена от години на война, Сирия се изправя пред зараза от ковид  Над 5 млн. лв. са дарени в битката с COVID-19 от началото на изключителното състояние в България Над 5 млн. лв. са дарени в битката с COVID-19 от началото на изключителното състояние в България
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР