Румъния все още има шанс бързо да се присъедини към

...
Румъния все още има шанс бързо да се присъедини към
Коментари Харесай

Румънски евродепутат: Имаме шанс да влезем в Шенген до лятото


Румъния към момента има късмет бързо да се причисли към Шенген, при изискване че президентът Клаус Йоханис и държавното управление на Николае Чука създадат проект за договаряния, твърди евродепутатът Дачиан Чолош от партия “Подновяваме европейския план на Румъния ” (РЕПЕР).

“Според мен имаме късмет да влезем в Шенген до лятото, по време на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в случай че румънското държавно управление и президентът се засилват. Не е задоволително да вършат обществени изказвания и да чакат другите страни, които се опълчиха на присъединението, да трансформират позицията си. Трябва да има проект. Може би съществува, само че до момента не съм го виждал ", разяснява Чолош, представен от уеб страницата Зиаре.

Той насочва апел към президента на Румъния да бъде деен на Европейския съвет идната седмица, където ще бъде разискван въпросът за миграцията, добавя Българска телеграфна агенция. 

“Това ще е значим залог за Румъния. Считам, че президентът Йоханис би трябвало да играе дейна роля и да подсигурява, че посредством заключенията, направени в Съвета, се основава нужната рамка, тъй че Австрия и Нидерландия, които до момента се противопоставяха, да имат нужните детайли, с цел да поддържат по-късно присъединението на Румъния и България към Шенген. Очевидно този съвет няма да е задоволителен, само че може да е детайл от пъзела, който би трябвало да бъде подреден, с цел да вземем решение допустимо най-бързо “, добавя Чолош. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР