Румъния води преговори със Съединените щати и Франция за увеличаване

...
Румъния води преговори със Съединените щати и Франция за увеличаване
Коментари Харесай

Румъния готова да приеме войски на НАТО

Румъния води договаряния със Съединените щати и Франция за увеличение на броя на войските си в страната и е подготвена да одобри засилено военно наличие на НАТО. Това сподели президентът Клаус Йоханис.

В понеделник Съединени американски щати приведе 8500 свои военни в нараснала подготвеност в очакване на заповеди за разполагане на източния фланг на НАТО, в случай че Русия нахлуе в Украйна. Франция също предложи да изпрати още войски, в случай че е належащо.
Съединени американски щати и Англия обмислят да изпратят по 1000 бойци в България
Англия и Съединени американски щати разискват опцията да изпратят по 1000 бойци в Румъния, България и Унгария. Това заяви вестник " Дейли телегр...
Прочети повече
„ Готови сме да приемем засилено съюзническо наличие на наша територия “, сподели Йоханис и добави, че страната е в непрекъснат контакт със Съединени американски щати и Франция за съответни способи за разполагане на военните.

Изавлението на Йоханис идва след съвещание на Върховния съвет по защита на Румъния, на който бе разисквано напрежението сред Русия и Украйна. Съветът е направил оценка на евентуалното влияние на спора върху бизнеса и енергийния и банковия бранш.

Румъния се приготвя и за засилен бежански напън от Украйна, с която споделя 600-километрова граница.

НАТО има многонационални сухопътни сили с до 4000 бойци в Румъния, която е член на организацията от 2004 година
НАТО отхвърли настояването на Русия да изтегли войските си от България и Румъния
В петък НАТО отхвърли настояването на Русия алиансът да изтегли войските си от източноевропейските си членки България и Румъния.  " НА...
Прочети повече
Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР