Румъния въведе ограничителни мерки срещу влизащите от България. Причината е,

...
Румъния въведе ограничителни мерки срещу влизащите от България. Причината е,
Коментари Харесай

Румъния с ограничителни мерки срещу влизащите от България

Румъния вкара ограничаващи ограничения против влизащите от България. Причината е, че страната ни е включена в лист с страни от така наречен жълта зона. Това оповестяват от Министерството на външните работи (МВнР).
Пристигащите от България, които показват негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди качване в транспортното средство или влизането в Румъния, подлежат на домашна карантина от 10 дни. Ако престоят е до три дни и е показан негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се постанова. Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не показват подобен тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.
Отрицателният резултат от PCR-теста може да бъде под формата на документ - на български и на британски език, на книжен или електронен притежател, само че би трябвало да е публикуван от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания. Не се изисква тест за деца на възраст до три години в това число, както и за имунизирани и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.
От Министерство на външните работи прецизират, че директно преминаващите през територията на Румъния лица, идващи от страни от така наречен жълта зона, в това число България, не са посочени измежду изключенията от условието за показване на негативен RT-PCR тест.
При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни във Букурещ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР