Румъния, в сътрудничество със САЩ и Южна Корея, планира да

...
Румъния, в сътрудничество със САЩ и Южна Корея, планира да
Коментари Харесай

Румъния строи нова фабрика за барут и боеприпаси

Румъния, в съдействие със Съединени американски щати и Южна Корея, възнамерява да построи цех за произвеждане на барут и муниции, съобщи румънският министър на стопанската система Флорин Спатару в ефира на локална телевизия.
Още по темата
Той напомни, че последният цех за произвеждане на барут в Румъния е бил затворен през 2004 година, след което страната е внасяла муниции и барут за потребностите на въоръжените си сили.

" Сега ще създадем по-голям индустриален потенциал за типове муниции на НАТО и отвън НАТО. Освен отпуснатите от Министерството на стопанската система 800 млн. леи (около 160 млн. евро), сключихме и платено партньорство с американски и южнокорейски компании, с цел да стартираме това промишлено строителство ", съобщи Спатару.

Също по този начин ръководителят на румънското министерство на стопанската система акцентира, че пандемията от ковид и войната в Украйна са довели до основаването и осъществяването на проекта за индустриално развиване на Румъния, който регистрира новите действителности и зависимостта от вноса би трябвало да бъде понижена.

Още през предходната година съдружниците на Украйна непублично разглеждаха проекти за възобновяване на производството на муниции руски диаметър в някогашните руски републики, с цел да се задоволят потребностите на Украйна.

На 8 март в Стокхолм министрите на защитата на Европейски Съюз се споразумяха да ускорят доставките на артилерийски снаряди и да закупят повече муниции, с цел да оказват помощ на Украйна, само че към момента не са решили по какъв начин да приложат проектите на процедура.

Украинският министър на защитата Олексий Резников, който присъстваше в Стокхолм, прикани министрите да поддържат проекта на Естония страните от Европейски Съюз да обединят напъните си за закупуване на 1 млн. 155-милиметрови снаряди през тази година на стойност 4 милиарда евро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР