Румъния трябва да признае еднополовите бракове и да защити от

...
Румъния трябва да признае еднополовите бракове и да защити от
Коментари Харесай

Румъния трябва да признае еднополовите бракове

Румъния би трябвало да признае еднополовите бракове и да отбрани от законова позиция гей фамилиите. Това обвързване произлиза от решение на Европейския съд по правата на индивида, откакто съдът отхвърли тъжба на румънското държавно управление.

Румъния е нарушила член 8 от Конвенцията за правата на индивида

 Двадесет и една гей двойки осъдиха румънската страна за това, че не признава фамилиите им и не им дава законова отбрана. Вместо да одобри съответното законодателство, румънската страна апелира решението на Европейския съд по правата на индивида.

“Държавата изчерпи всички пътища за обжалване и към този момент не може да се крие от отговорностите си по отношение на личните си жители ”, оповестиха от асоциация „ Акчепт “, която пази правата на хомосексуалистите.

Еднополовите бракове са сензитивна тематика за румънското общество

Окончателното решение на Европейския съд по правата на индивида провокира бурни реакции в някои среди.Въпросът за еднополовите бракове провокира спорни реакции в православна Румъния от години.

Бракът е „ съюз сред мъж и жена “

През 2018 година се създаде референдум с предложение в конституцията на страната да бъде записано, че бракът е „ съюз сред мъж и жена “ в опит да бъде спряно формалното приемане на еднополовите бракове. Резултатите от референдума бяха оповестени за невалидни поради ниска изборна интензивност.

Хоризонтът за приемане на решението на Европейския съд за еднополовите бракове от ден на ден се отдалечава.

От асоциация „ Акчепт “ дават обещание обаче да продължат стъпките за признание на ЛГБТ фамилиите в Румъния, осведоми Българска телеграфна агенция.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР