Румъния стана първата страна, която прилага облекчения в режима за

...
Румъния стана първата страна, която прилага облекчения в режима за
Коментари Харесай

Румъния стана първата държава, която допуска ваксинирани без тест

Румъния стана първата страна, която ползва облекчения в режима за достъп за лица, които са имунизирани против COVID-19.

Поради зачестилите случаи на вируса у нас Румъния разгласи, че вкарва наложителен негативен тест за влизащите на нейна територия от България. Това обвързване обаче не важи за лицата, които са имунизирани с две дози, се споделя в известие на нашето Министерство на външните работи.

Лицата, идващи от България, които показват негативен RT-PCR тест за SARS-CoV-2, изработен до 72 часа преди качване в транспортното средство (за пътуващите с публичен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със личен транспорт) подлежат на домашна карантина от 10 дни.

Ако престоят е до три дни (72 часа) и са показали негативен RT-PCR тест за SARS-CoV-2, изработен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се постанова.

Лицата, идващи от България, които при влизане в Румъния не показват подобен тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.

Отрицателният резултат от RT-PCR теста за SARS-CoV-2 може да бъде показан под формата на документ (на български и на британски език), на книжен или електронен притежател, като би трябвало да е публикуван от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.

Не се изисква тест за деца на възраст до три години в това число, както и за имунизирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР