Румъния спира военните полети с изтребителите МиГ-21 LanceR от днес

...
Румъния спира военните полети с изтребителите МиГ-21 LanceR от днес
Коментари Харесай

Румъния приземява всичките си МиГ-21, ускорява покупката на F-16

Румъния стопира военните полети с изтребителите МиГ-21 LanceR от през днешния ден поради техния " доста висок % на катастрофи ", заяви Министерството на защитата, представено от " Ройтерс ".

Страната, която е член на НАТО, ще форсира плануваната покупка на използвани изтребители F-16 от Норвегия.

Този ход не е обвързван с съветската инвазия в Украйна, която има обща 650-километрова граница с Румъния.

От румънското силово министерство оповестяват, че в употреба в страната остават само актуалните й изтребители F-16, добити от Португалия.
 Румънски изтребител МиГ-21 се разруши в поле покрай Черно море
Румънски изтребител МиГ-21 се разруши в поле покрай Черно море

Пилотът е съумял да катапултира

Съюзническите страни също разполагат със самолети, ситуирани на румънска територия за засилени задачи за въздушна полиция като част от напъните на НАТО за усилване на източния си фланг, изключително след нахлуването на Русия в Украйна.

Румъния през 2016 година като стъпка към последователното унищожаване на своите МиГ-ове от комунистическата ера . Министерството съобщи, че ще форсира процеса за закупуване на спомагателни 32 самолета F-16 от Норвегия, което ще му даде две спомагателни въздушни ескадрили.

Наличните запаси на самолетите от трите ескадрили обезпечават тяхната употреба за най-малко 10 години и ще образуват въздушен потенциал за прекосяване към реактивни самолети от пето потомство F-35, оповестиха от ведомството.
 Румъния купува още 5 броя F-16 и модернизира 12-те, които има
Румъния купува още 5 броя F-16 и модернизира 12-те, които има

Букурещ желае общо 36 F-16, главен ремонт на мотори и рационализация

Последният случай с МиГ-21 се случи когато изтребител на въздушен патрул се разруши, а водачът му почина. Седем бойци, изпратени на издирвателна интервенция с хеликоптер, също починаха при обособена злополука.

Миналия месец румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че Румъния, която е член на НАТО от 2004 година, възнамерява да увеличи разноските за защита до 2,5% от Брутният вътрешен продукт през идната година по отношение на актуалните 2%.

В момента в страната са ситуирани над 3000 бойци на НАТО, като Румъния ще одобри непрекъсната бойна група на своя територия.

Над 714 000 украински бежанци са минали границата с Румъния, откогато стартира съветската инвазия в Украйна на 24 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР