Румъния ще заделя за отбраната си 2% от БВП във

...
Румъния ще заделя за отбраната си 2% от БВП във
Коментари Харесай

Румъния ще вложи близо €10 млрд. за въоръжение до 2026г.

Румъния ще заделя за защитата си 2% от Брутният вътрешен продукт във всяка от идващите 9 години според проект за военни поръчки за интервала 2017-2016г., утвърден във вторник.

Страната ще реализира тази година този предел, определян като пожелателен най-малко за всяка от членките на НАТО, откакто предходната година задели 1.7% от Брутният вътрешен продукт.

От Върховния съвет за защита, който одобри проекта, оповестиха, че за модернизиране на армията ще бъдат вложени общо 9.8 милиарда евро. Няма други детайлности, а в известието се споделя, че " ще бъде взимана поради националната отбранителна промишленост, която се нуждае от модернизиране и от насърчаване на съответен потенциал да военно произвеждане ".

През юни Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажба на 7 системи за ракетна зенитна отбрана " Пейтриът " на обща стойност от 3.9 милиарда $. Основни снабдители са американските компании " Райтеън " и " Локхийд ". Ракетните комплекси ще са част от интегрирана система за противовъздушна защита, включваща и закупените наскоро самолети F-16.

На румънска територия има детайли от американската система за отбрана от балистични ракети, която съгласно съветския президент Владимир Путин е " огромна заплаха ", принуждаваща Москва да реагира като усили личния потенциал за ракетен удар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР