Румъния ще участва в създаването на многонационален флот от дронове,

...
Румъния ще участва в създаването на многонационален флот от дронове,
Коментари Харесай

Румъния участва в многонационалния флот от дронове за наблюдение на въздушното пространство на НАТО

Румъния ще взе участие в основаването на многонационален флот от дронове, който ще следи територията на НАТО, осведоми уеб сайтът Зиаре, базирайки се на известие на Министерството на националната защита след присъединяване на министър Анджел Тълвар в срещата на министрите на защитата на алианса в Брюксел.

Тълвар подписа в четвъртък писмо за желание за присъединяване на Румъния в основаването на флот от дронове като част от разширението на Способностите на НАТО за наземно наблюдаване (NISRF).

В коридорите на срещата Анджел Тълвар подписа и писмо за желание за определяне на кулоар за военна подвижност сред Румъния, България и Турция, който е от значително значение за подобряването на свързаността и способността за бърз отговор в района на Черно море, припомня уеб сайтът, представен от Българска телеграфна агенция.

В петък румънският министър на защитата подписа и документ за присъединението на Румъния към самодейността на паневропейския кулоар 8 за военна подвижност дружно с Албания, България, Италия и Северна Македония, с цел да се усъвършенства потенциалът за бърз отговор в района.

Що се отнася до планувания флот от безпилотни летателни апарати, изданието " Каля Еуропяна " отбелязва, че Румъния е измежду 13-те страни съюзнички, които ще основат многонационален флот на НАТО от системи от отдалечено пилотирани летателни апарати (RPAS).

Според известие на Министерството на националната защита Румъния продължава да обезпечава забележителен принос в границите на груповата защита на НАТО посредством дейното присъединяване в стратегиите и самодейностите на алианса за развиване на напреднали отбранителни качества.

Според прессъобщение на НАТО 13 страни съюзнички са дали началоto на плана за многонационалния флот от дронове: Чехия, Естония, Финландия, Гърция, Италия, Литва, Латвия, Норвегия, Португалия, Румъния, Испания, Турция и Англия, отбелязва изданието.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР