Румъния ще се сдобие с 12 влака на водород, всеки

...
Румъния ще се сдобие с 12 влака на водород, всеки
Коментари Харесай

Румъния купува 12 влака на водород за €1 милиард

Румъния ще се снабди с 12 влака на водород, всеки с по 160 места. Правителството ще заплати 973 милиона евро (без ДДС) по контракт, предадоха румънски медии.

В контракта, с изключение на влаковете, ще бъде включена и тяхната поддръжка „ за дълготраен интервал “, съгласно документа.

Влаковете ще се употребяват за обслужване на маршрутите, които към момента не са електрифицирани: маршрутът сред централна гара Букурещ и летище Букурещ (на всеки половин час), Букурещ-Питещ (на всеки час), Букурещ-Търговище (на всеки час), Букурещ-Слатина-Крайова (през Питещи, четири пъти на ден), Букурещ-Читила-Сабаерни-Титу (на всеки половин час).

Финансирането на капиталовия план се реализира от външни средства, посредством Националната стратегия за възобновяване и резистентност и от държавния бюджет, посредством бюджета на Министерството на превоза и инфраструктурата.

Замяната на дизеловите влакове с такива, употребяващи водородни горивни кафези, понижава замърсяването в транспортния бранш с над 18 348 тона CO2 годишно. Това е в унисон с постигането на поставените цели за реализиране на въглероден неутралитет до 2050 година, изясни държавният секретар Йонел Скриостяну.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР