Румъния ще продължи да подкрепя Република Молдова на няколко нива,

...
Румъния ще продължи да подкрепя Република Молдова на няколко нива,
Коментари Харесай

Румъния ще продължи да подкрепя Молдова на няколко нива, включително енергийно

Румъния ще продължи да поддържа Република Молдова на няколко равнища, в това число енергийно, съобщи през днешния ден румънският министър председател Николае Чука след среща в Букурещ с министър-председателя на Молдова Наталия Гаврилица, съобщи организация Аджерпрес, като се базира на прессъобщение на румънското държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.

Енергийната обстановка и финансовите старания, нужни за поддържане на разноските за енергийни доставки на стабилно равнище за Молдова, бяха измежду тематиките, които разискаха двамата министър председатели, показва организацията.

" Румъния ще продължи да поддържа Република Молдова на няколко равнища - енергийно, икономическо, за ръководство на филантропичната рецесия, както и по проевропейския път, по който е поела. Стабилността и просперитетът на Република Молдова са тясно свързани с вярата, която дава проевропейската ангажираност на управляващите и жителите ", е декларирал на срещата румънският министър председател Николае Чука.

Министър-председателят на Молдова Наталия Гаврилица е показала в детайли обстановката във връзка с всяка категория енергийни артикули и е благодарила на Румъния за поддръжката, която оказва за доставките на електрическа енергия – 90 % от потреблението, а също природен газ, мазут и дърва за огрев.

Двамата министър председатели разискаха какви спомагателни ограничения може да предприеме румънската страна, с цел да помогне на жителите на Република Молдова да преодолеят зимния сезон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР