Румъния ще отмени от сряда всички ограничения, свързани с пандемията

...
Румъния ще отмени от сряда всички ограничения, свързани с пандемията
Коментари Харесай

Румънското правителство ще отмени ограниченията заради COVID-19 от 9 март

Румъния ще анулира от сряда всички ограничавания, свързани с пандемията от КОВИД-19, в това число условието за цифров документ за достъп до публичните институции и задължението за носене на защитна маска на закрито и намерено, заяви Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30935
Решението беше оповестено във вторник от министъра на опазването на здравето Александру Рафила.

Отмяната на ограниченията е разследване от решението на съдружното държавно управление да не удължава повече националното положение на паника - две години, откакто пандемията за първи път удари Румъния.

Страната остава на предпоследно място в Европейски Съюз във връзка с имунизационното покритие на популацията с малко под 42 % изцяло имунизирани поданици вследствие на съмнение към държавните органи и слаба осведоменост за имунизациите. Пандемията лиши живота на 64 094 души от 20-милионното румънско население.

Новозаразените във вторник са 5461, много по-малко от рекордните 40 018 случаи при започване на февруари.

Другите рестрикции, които ще бъдат анулирани, са рестриктивните мерки за работното време на магазините, нормите за запълването на потенциала в заведенията за хранене, театрите и обществените събирания, както и наложителните формуляри за локализиране на пасажерите.

Правителството няма повече да постанова изолираност на лицата с позитивен тест, а единствено ще я предлага, сподели Рафила.

Първоначално той беше предложил анулацията на ограниченията да стане на стадии. Във вторник Рафила предложи румънците да продължат да носят маски на закрито и да заобикалят огромните скупчвания на хора, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР