Румъния ще инсталира система за защита от дронове. В най-скоро време

...
Румъния ще инсталира система за защита от дронове.
В най-скоро време
Коментари Харесай

Румъния ще инсталира система за защита от дронове

Румъния ще конфигурира система за отбрана от дронове.

В най-скоро време на територията на Румъния ще бъде конфигурирана нова, съвременна система за отбрана от дронове. Това оповестиха държавни източници.

Според тях страната ще получи тази система за прилагане въз основа на съглашение “G to G ”. То е подписано с страна сътрудник със единодушието на НАТО, заяви Romania Journal.
Необходимостта от инсталиране на система за битка с дронове в Румъния е поради съветските безпилотни офанзиви против дунавските пристанища в Украйна. В резултат на това останки от това военно съоръжение паднаха и в румънски региони.

В обръщение, изпратено до участниците в Конференцията по сигурността в Букурещ, румънският министър председател Марсел Чолаку съобщи, че съветските офанзиви против украинските дунавски пристанища “не са инцидентни ”. Те са в подтекста на това, че повече от половината от износа на зърно от прилежащата страна минава през Румъния по море.

“Руските офанзиви наоколо до нашата територия обезпокоително усилват рисковете от произшествия и утежняване на обстановката. Ясно е, че Русия ще продължи да оказва напън върху комерсиалните кораби и да постанова зони със неразрешено придвижване в Черно море. Нападенията на дунавската граница не са инцидентни. Русия знае, че повече от половината украинско зърно за експорт сега се транспортира по румънските морски пътища. Важно е да се намерения по какъв начин НАТО ще се приготви за сюжет, при който съветските офанзиви ескалират в Румъния, в Черно море и Дунавския район. Засега усилването на напредналото наличие на съдружниците по източния фланг е добре пристигнало. Това е вярната отбранителна позиция ”. Това се споделя в посланието на премиера. То бе показано на срещата от Николае Команеску, държавен консултант по външната политика и стратегическите въпроси в канцеларията на министър-председателя.

Според премиера сега евроатлантическите съдружници са изправени пред напрежение в Близкия изток. Там “терористичната акция ” против Израел е “благоприятна за Москва ”.

“Вместо да се концентрират извънредно върху съветските закани, наказания и поддръжка за Украйна, евроатлантическите съдружници са изправени пред напрежение в Близкия изток. То има заплашителен капацитет да се придвижи в Европа. Тук към този момент има терористични офанзиви и тайните служби покачват равнището на зоркост до най-много. Освен това съществува призракът на следващата бежанска вълна от Близкия изток към Европа. С всички известни отрицателни последствия за вътрешната политика на европейските страни ”, съобщи Марсел Чолаку.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР