Румъния ще има нов граничен пункт на границата с разкъсваната

...
Румъния ще има нов граничен пункт на границата с разкъсваната
Коментари Харесай

Ще строят нов мост над река Тиса, свързващ Румъния и Украйна - какви са параметрите

Румъния ще има нов граничен пункт на границата с разкъсваната от война Украйна, където ще бъде издигнат нов мост над река Тиса. Новият маршрут ще разрешава освен търговски продан сред двете страни, само че и достъп на украинските артикули до Европейския съюз, заяви уеб сайтът " Зиаре ", представен от Българска телеграфна агенция.

Проектът ще бъде сбъднат в северния румънски окръг Марамуреш и е считан за най-важната самодейност на окръга от над 30 години насам, отбелязва изданието. Инициативата е на Окръжния съвет на Марамуреш в партньорство с Националната компания за администрация на пътната инфраструктура.

Общата стойност на плана е към 31 милиона евро, а финансирането през идващите две години ще стане посредством европейска оперативната стратегия за инфраструктурни планове.

По информация от румънските управляващи, планът ще включва два паралелни моста на разстояние 3 метра един от различен, т.е. обособен мост за всяка посока на придвижване, с две ленти в посока и обща дължина от 261 метра.

Също по този начин, планът планува и построяването на 1,2 километра нов път, пет отводнителни уреди, едно кръгово кръстовище и граничен пункт с паркинг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР