Румъния ще има готовност да се присъедини към еврозоната до

...
Румъния ще има готовност да се присъедини към еврозоната до
Коментари Харесай

Румъния ще има готовност да се присъедини към еврозоната до 2022 г.

Румъния ще има подготвеност да се причисли към еврозоната до 2022 година, това съобщи в изявление за полския всекидневник Rzeczpospolita министърът на външните работи на страната Теодор Мелешкану, заяви New Europe.
Мелешкану съобщи, че румънската стопанска система покрива всички условия, само че държавното управление се опасява, че в случай че страната одобри европейската валута незабавно, това би повлияло отрицателно на най-бедните жители.
В момента Румъния регистрира напредък от 5,5% годишно, което я прави най-бързо разрастващата се стопанска система в Европейския съюз, добавя организация Фокус.
Повечето държави-членки на Съюза, които към момента не са приели европейската валута, са се възстановили по-бързо от икономическата рецесия от 2008 година Това включва Дания, Швеция, Полша и Чешката република.
След рецесията се отвори политическа опция за разширение на еврозоната. Това става и предвид на обстоятелството, че до момента в който Франция и Германия преобладават политиката за валутна интеграция, страните, които не са приели еврото, може да се окажат не толкоз значими при взимането на политически решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР