Румъния ще бъде приета в Шенгенското пространство след един месец.

...
Румъния ще бъде приета в Шенгенското пространство след един месец.
Коментари Харесай

Марчел Чолаку: Румъния ще бъде приета в Шенгенското пространство след месец

Румъния ще бъде призната в Шенгенското пространство след един месец. Такава убеденост изрази нощес пред локална телевизия водачът на румънската Социалдемократическа партия Марчел Чолаку , който е и ръководител на долната камара на Народното събрание, съобщи организация Аджерпрес.

" Не мисля, че някоя европейска страна може да си разреши в този миг да откаже това право на Румъния, и то не безусловно на румънската страна, а на румънците. След един месец Румъния ще бъде призната в Шенгенското пространство ", съобщи Марчел Чолаку пред телевизия Бе1 (B1TV).
Той добави, че евентуално политиците също имат виновност за това, че Румъния към момента не е влезнала в Шенген.

" Може би всички сме отговорни, не всички сме еднообразно отговорни, само че има обща виновност “, разяснява Чолаку. „ Може пък тази коалиция - с партии от лявото и дясното политическо пространство, да изведе страната в посока на нормалност и институционално почитание “, сподели още водачът на Социалдемократическата партия, визирайки ръководещата коалиция, в която влизат още Национално-либералната партия и Демократичен съюз на унгарците в Румъния, които са членове на Европейската национална партия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР