Румъния се сблъсква с две здравни кризи едновременно - грип

...
Румъния се сблъсква с две здравни кризи едновременно - грип
Коментари Харесай

В Румъния се появи флурона - комбинация от грип и коронавирус

Румъния се сблъсква с две здравни рецесии по едно и също време - грип и ковид, оповестява през днешния ден телевизия Диджи 24, като отбелязва че към този момент има пациенти, при които са доказани и двете заболявания, a тези случаи са известни под названието " флурона ".

Телевизията припомня, че терминът " флурона " е употребен при започване на 2022 година от здравните експерти, с цел да опишат първия случай на зараза по едно и също време от сезонен грип и Ковид-19, заяви Българска телеграфна агенция.

Каталин Апостолеску, управител на Института за инфекциозни заболявания " Матей Балш " в Букурещ, съобщи за Диджи 24, че в института има пациенти с разнообразни комбинирани инфекции - коронавирус с грип, коронавирус с аденовирус, коронавирус с респираторен синцитиален вирус.

" Не са регистрирани толкоз тежки случаи, че да слагат в заплаха живота на пациентите. От здравна позиция не е нищо извънредно, пациентът приема антивирусни препарати за всяка обстановка поотделно ", изясни Апостолеску.

Като защитни ограничения против инфекциите той поучава хората да проветряват постоянно пространствата, а в случай че се появят признаци, да се извърнат към фамилния доктор през първите 24 часа. Той също по този начин предложи да се направи тест за грип или бърз тест за Ковид-19 през първите 48 часа от появяването на признаците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР