Румъния съобщи, цитирана от Ройтерс, че е открила части от

...
Румъния съобщи, цитирана от Ройтерс, че е открила части от
Коментари Харесай

Румъния е открила фрагменти от дрон близо до границата с Украйна

Румъния заяви, представена от Ройтерс, че е разкрила елементи от дрон във плантация покрай границата с Украйна късно в четвъртък.

Новината идва на фона на към този момент двегодишната съветската инвазия в Украйна, в границите на която съветските сили нееднократно са нападали украински пристанища в югозападния район, покрай границата с Румъния.

" Вечерта на 28 март 2024 година фрагменти, които наподобява произлизат от въздушно устройство (дрон), бяха разпознати на земеделска земя в Инсула Маре а Браилей ", се споделя в изказване на румънското министерство на защитата. Тече следствие взаимно със службите за национална сигурност.

Румъния е част от НАТО, който има ангажимент за взаимна защита, в случай че някой от членовете му бъде атакуван. Атлантическият алианс и румънски публични лица споделиха след сходни произшествия в предишното, че не са разкрили доказателства за съзнателно нахлуване, ориентирано против Румъния.

През септември предходната година Румъния за открити остатъци от дрон наоколо до Украйна.

Румъния не е единственият комшия на Украйна и член на НАТО, чиеъто въздушно пространство е било нарушавано от съветски летателни апарати. В неделя съветска ракета навлезе във въздушното пространство на Полша. През 2023 година Министерството на защитата на Полша заяви, че на територията ѝ са открити " остатъци от неидентифициран боен обект "

Двама души починаха през 2022 година в полското село Пшеводув , когато съветски земеделска сграда.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР