Румъния разреши бързо разполагане на силите на НАТО на нейна

...
Румъния разреши бързо разполагане на силите на НАТО на нейна
Коментари Харесай

Румъния разреши бързо разполагане на силите на НАТО в случай на сериозни заплахи

Румъния позволи бързо разполагане на силите на НАТО на нейна територия при положение на сериозна опасност.  Това заяви румънският президент Клаус Йоханис в писмо до Народното събрание, съобщава  Euractiv.

Според изданието с помощта на това решение Северноатлантическият съвет може да вземе решение за разполагането на взаимни оперативно-тактически групи за доста бързо реагиране на румънска територия при положение на неочаквана сериозна рецесия в сигурността. Която заплашва националната самостоятелност и суверенитет на страната „ за бързо реагиране на рецесията и попречване на нейната ескалация “.

За да се подсигурява бързото разполагане на тези сили в границите на 72 часа, е належащо авансово утвърждение за тяхното разполагане. Или пренос през територията на страната, добави Йоханис.

Румънският парламент ще разиска решението на президента на идващото взаимно съвещание през идващите седмици.

Ръководителят на румънското министерство на защитата Джорджица Влад също предлага повишение на такава подготвеност измежду популацията. Той прикани румънските управляващи да одобряват закони и ограничения за възстановяване на публичната подготвеност за евентуални съветски закани, като предизвести, че успеха на Москва в Украйна може да насърчи по-нататъшна експанзия. Тези позвънявания провокираха много бурни полемики.

Както оповестява Укринформ,  България влага 6 милиарда евро в инфраструктура, която ще помогне, в случай че е належащо, за разполагане на силите на НАТО на източния фланг и може да се употребява и за цивилен потребности.

Източник: Euractiv, Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР