Румъния работи по програма, с която да задържи украинските бежанци

...
Румъния работи по програма, с която да задържи украинските бежанци
Коментари Харесай

Специалните пратеници на bTV: Букурещ с програма да задържи украинските бежанци след войната


Румъния работи по стратегия, с която да задържи украинските бежанци при тяхно предпочитание и след края на войната.

Наташа Димитраки от украинския град Николаев е майка на 4 деца, едното- със синдром на Даун. Сама жена в непозната страна, само че единствено 3 месеца след идването си към този момент има работа в Букурещ.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Тъй като имам дете със специфични потребности и доброволците видяха, че мога да се оправя добре с тези деца, те проведоха група, която аз да повеждам. Двете с още една майка водим група в учебно заведение във към този момент създадена стратегия, по която ние се занимаваме с децата “, споделя Наташа.

За намирането на работа на бежанците се грижат хора като Александър Моисе - обществен служащ в Първи регион на Букурещ.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Бях доста сюрпризиран от реакцията на жителите. Не че не знаех, че румънците са положителни хора, само че те направиха всичко, с цел да оказват помощ на украинците, а това е доста прочувствено “, споделя Александър.

„ Има две равнища на съгласуваност - първо, отдел за изключителни обстановки, в който реагираме на първичната потребност от поддръжка за бежанците. Имаме и шест работни групи към Министерския съвет - обществена поддръжка, предоставяне на разрешителни за работа, обучение, опазване на здравето “, изяснява ръководителят на департамента за изключителни обстановки Саед Арафат.

Според румънското държавно управление опитите за конфигуриране на хората против бежанците посредством пропагандни акции са били несполучливи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР